Az ádventi várakozás időszakát minden évben különös izgalommal tölti meg a karácsony ünnepe.

A szeretet, az otthon melege, a segítő szándék ereje felerősödik, és mindenki lázas izgalommal készül az ünnepre.

Az idei karácsony azonban más, mint az eddigiek. Intézményünkben idén elmaradt a kézműves délután, a betlehemezés és a karácsonyi vásár. Ez az ünnep csendesebb lesz. A hangos örömködést és készülődést elnyomta az aggódás, a betegség, szomorúság, az elválás és a szabályok.  De talán néhány érzés ettől erősebbé válik. A lázas készülődésben talán még jobban tudatosul gyermekben és felnőttben egyaránt, hogy nem az ajándék pénzbeli értéke a fontos, hanem az, hogy aki adja, az önzetlenül, tiszta szívből tegye.

Gyermekeink és kollégáink ugyanolyan odaadással készültek az ünnepi műsorra, mint eddig. Az ünnepi műsor hangulata kicsit más lesz ebben a formában, de értéke semmivel sem kisebb.

Fogadják szeretettel óvodásaink és iskolásaink karácsonyi műsorát. Ezzel az összeállítással kívánunk mindenkinek áldott karácsonyi ünnepeket és egészségben, örömökben és sikerekben gazdag, boldog új évet.

 

Vrijeme Adventa svake godine napunjuje uzbuđenje i očekivanje Božića.

Osječaj ljubavi, topline doma, potreba pomoći se ojačaju, svi se spremamo na blagdane.

Ovogodišnji Božić će biti drugačiji nego što smo do sada navikli. Ove godine ni u našoj ustanovi nismo organizirali radionice, betlehemske igre, niti božićni sajam. Jače smo osječali bol, bolesti, tugu, određene zakone. Ali nadamo se da zbog toga su se i ojačali neki osječaji. Možda će i naša djeca bolje razumijeti da nije važna cijena dara- važnije je da on koji daje nekome nešto neka to daje od srca.

Naša djeca i kolegice su se istim poštenjem pripremili na ovogodišnji program kako su i do sada. Atmosfera programa će biti drugačija, ali vrijednost mu je ista.

Primite od srca naš božićni program, s kojim Vam želimo blažene božićne blagdane i sretnu, u zdravlju, sreći i uspesima punu novu godinu.